Соопштенија за печат

Идејно решение за хидројаловиштето на рудникот за бакар и злато „Иловица-Штука“

На следниот линк може да се види кратко резиме за проектираната брана на хидројаловиштето за рудникот за бакар и злато “Иловица-Штука”. Каналот за пренасочување ќе се користи со цел реката Штука да го заобиколува хидројаловиштето. Тестовите за статичката и сеизмичката стабилност на браната потврдуваат стабилност на браната за време на изградбата, работењето и по затворањето […]

„Еуромакс“ објавува затворање на директна продажба преку приватна понуда на хартии од вредност

„Еуромакс Ресоурцес Лтд“, 14 март 2017 година (TSX: EOX; OTCQX: EOXFF): („Еуромакс“ или „Компанијата“) со задоволство го објавува затворањето на претходно објавената директна продажба преку приватна понуда на хартии од вредност („продажба преку приватна понуда “) на 3.325.582 обични акции на Компанијата по цена од 0,43 канадски долари по акција на конзорциум од инвеститори за нето добивка од 1,43 […]

биди информиран

Внесете ја Вашата е-пошта за новости