Безбедно, одговорно и модерно рударство
Посветени на заштита на локалното здравје и животната средина
Рударството и земјоделството можат да коегзистираат заедно

За ЕУРОМАКС

Еуромакс Ресоурцес е компанија за развој на проекти за рудници, која котира на Берзата во Торонто, Канада, чија корпоративна стратегија е фокусирана на развојот на проектот за бакар Иловица-Штука во Македонија.

Компанијата верува во македонската високо образована, млада и достапна работна сила и ги има пренесено сите корпоративни функции (финансии, сметководство, правни односи, односи со инвеститори) од Канада и Велика Британија во Скопје и Струмица.

За проектот Иловица-Штука

Нашиот главен проект е лоциран во југоисточна Македонија во општина Босилово на 20 километри од градот Струмица. Иловица-Штука е порфирско наоѓалиште на бакар и злато со дефинирани минерални ресурси и компанијата моментално развива серија детални технички студии за да се дефинира точниот обем и оптималниот план за развој на рудникот. Работата на проектната локација ја управуваат нашите висококвалификувани локални тимови.

Дознајте повеќе за проектот овде.

Прочитајте ги најчесто поставуваните прашања во врска со проектот Иловица-Штука.

биди информиран

Внесете ја Вашата е-пошта за новости