Соопштенија за печат

Рударските региони ја привлекуваат автомобилската индустрија

Работните позиции во рударската индустрија се пред сè квалитетен извор на егзистенција и развој на луѓето кои работат таму, но и на самиот регион каде што оперира еден рудник. Истите работни позиции се разновидни, интердисциплинарни и во речиси сите случаи пропратени со темелни обуки и доусовршувања кои рударската компанија ги обезбедува со цел вработените да […]

Поддршката за развој на проектот уште еднаш се потврди со значајното присуство на информативната средба

Компанијата Еуромакс Ресоруцес, концесионер на проектот Иловица – Штука, пред речиси 200 жители од општините Босилово и Ново Село ги претстави економските придобивки и мерките за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето предвидени во проектот за рудникот Иловица-Штука. Со тоа Еуромакс продолжува со континуираните информативни средби со жителите од двете општини за […]

ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ ИНТЕРЕС ОД ЛОКАЛНИ ДОБАВУВАЧИ И ПОДИЗВЕДУВАЧИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПРОЕКТОТ

Компанијата „Еуромакс Ресоурцес“, концесионер за проектот Иловица – Штука ги повикува сите правни лица во струмичкиот регион да го изразат нивниот интерес за проектот и да се пријават во нашата локална канцеларија во Струмица. Во оваа фаза, Еуромакс Ресоурцес ќе врши регистрација на потенцијалните компании со кои ќе соработува во реализацијата на идните активности за […]

Што значат Гринфилд инвестициите и зошто се толку атрактивни во економските развојни текови?

Во последната декада во бизнис светот се по актуелен начин на инвестирење е гринфилд бизнис моделот на инвестиции. Гринфилд инвестиција значи директна странска инвестиција во друга земја каде една компанија со целосно сопствени средства започнува проект од темел. Додека, Браунфилд инвестиција е кога една компанија или субјект купува или закупува постоечки производствени капацитети за да […]

Проектот Иловица-Штука не треба да се користи во политички цели

Еуромакс Ресоурсис ја поздравува и поддржува секоја иницијатива и делување за заштита на животната средина, а и лично како компанија ги почитуваме и применуваме највисоките ЕУ стандарди и мерки за заштита на животната средина. Но, мораме да реагираме кога во име на активности за заштита на човековата средина, одредени еколошки здруженија и активисти ги злоупотребуваат […]

#5: Отворени, транспарентни и во постојана комуникација со засегнатите страни секогаш

Проектот ќе биде ваш сосед и најважно е да се чувствувате сигурни за вредностите и интегритетот на луѓето кои го управуваат. Ние сакаме да ја добиеме вашата доверба. Како компанија, еден од нашите суштински принципи е тоа да бидеме отворени за дијалог со сите засегнати страни и ние сме спремни да комуницираме со вас на […]

Вредност #4: Рударството и земјоделството можат да коегзистираат заедно

Ние ја почитуваме важноста на земјоделството во струмичкиот регион и во Македонија и ние сме посветени да ја зачуваме улогата на овој сектор. Постојат многу меѓународни примери каде што рударството и земјоделието коегзистираат заедно со голем успех. Согласно нашето проектирање и планови за управување утврдивме рудникот нема да има негативни влијанија на земјоделството и ние […]

Долгорочни економски партнери со заеднички економски придобивки

Со животен век на рудникот од најмалку 20 години, ние гледаме партнерство со локалните заедници, со луѓето што живеат таму и сакаме да соработуваме на долгорочна основа. Преку заедничко работење сакаме да осигураме дека проектот има позитивно влијание на економскиот развој во заедницата и во земјата за сегашните и идни генерации, вклучувајќи ги и работните […]

Посветени на заштита на локалното здравје и животната средина како и на испорака на ветувањата

Ние во Еуромакс сме посветени на добробитот на локалната заедница и на животната средина. За Проектот Иловица-Штука изработивме Студија за оцена на влијанието врз животната средина задолжителна по македонскиот закон, како и интернационална Студија за оцена на влијанието врз животната средина и социјални аспекти барана од страна на нашите инвеститори, достапни на нашата веб страна. […]

биди информиран

Внесете ја Вашата е-пошта за новости

[honeypot website id:website]