Соопштенија за печат

Еуромакс именува нов Претседател и Главен извршен директор и Главен финансиски директор

„Еуромакс Ресоурцес Лтд“, 6 ноември 2017 година (TSX: EOX; OTCQB: EOXFF): („Еуромакс“ или „Компанијата“) објавува дека непосредно ги именуваше Варшан Гокул за Претседател и Главен извршен директор и Никола Гулев за Главен финансиски директор на компанијата. Варшан претходно беше Главен финансиски директор, а Никола сметководител на Групацијата. Стив Шарп, претходниот Претседател и ГИД, ќе продолжи […]

Идејно решение за хидројаловиштето на рудникот за бакар и злато „Иловица-Штука“

На следниот линк може да се види кратко резиме за проектираната брана на хидројаловиштето за рудникот за бакар и злато “Иловица-Штука”. Каналот за пренасочување ќе се користи со цел реката Штука да го заобиколува хидројаловиштето. Тестовите за статичката и сеизмичката стабилност на браната потврдуваат стабилност на браната за време на изградбата, работењето и по затворањето […]

биди информиран

Внесете ја Вашата е-пошта за новости